Tom van der Meulen: Drummer, geboren : 31 maart 1948

In zijn eerste bandje, The Mooches, speelde hij covers van o.a. BeeGees, Lovin'Spoonful en Jeff Beck.
In de volgende periode met de band Silly human race bestond het repertoire uit Deep Purple en  vervolgens  kwam de periode Rockin'Martin met rock 'n roll uit de jaren 60.
Met deze band, die onder contract stond bij Paul Acket, tegenwoordig Mojo werd veel succes geboekt. Zelfs Ahoy werd gehaald
Daarna werd hij benaderd door Kees Bik voor Haemorhoid wat later Plackband werd.
Hij had op dat moment les van Hans Cleuver en werd erg be´nvloed door de jazzrock  John McLaughlin, Chick Corea, Billy Cobham). Samen met Hans bezocht hij veel van die concerten. Uit die tijd stamt ook het spelen van oneven maatsoorten, wat bij Plackband uiteraard zeer van pas kwam.
fffffffffffff Later was hij een van de eerste fans van Yes, zijn eerste LP op zijn eerste stereo installatie was Yes Album, daarna volgde het eerdere album van Yes Time and a word. In de Plackband tijd maakte hij kennis met andere symfonische muziek van b.v Genesis, die hij intersaant vond tot de Abbacab periode.
Na de Plackband heeft hij samen met John Groen de Studio Sound Design opgericht. Hier werden de opnames voor The First of November gedaan, die zijn gemixed in Holland Spoor Studio's
Bij de reŘnie van Plackband was het of hij weer thuis kwam.
Hij schafte om het repertoire in te studeren een elektronisch slagwerk aan en toog aan het werk.
De resultaten hiervan waren te merken bij het opnemen van After the Battle waar in 3 dagen de hele cd werd vol getrommeld.

Equipment

Sonor Delite brillant champagne
Sonor Bassdrum  22" x 17
Sonor Tom Tom  10" x 9"
Sonor Tom Tom  12" x 10"
Sonor Tom Tom  14" x 12"
Sonor Tom Tom  16" x 14"
Yamaha; Snare Signature Anton Fig