Ronald Brautigam: Gitarist, geboren : 7 november 1956

Toen hij op 9 jarige leeftijd de gitaar van zijn oudste broer mocht hebben is “het” voor Ronald begonnen: Eerst op gitaarles, thuis veel oefenen en op zijn 12de jaar zijn eerste optreden op school.
Waren het eerst de Beatles die voor inspiratie zorgden, al gauw kwamen hardere bands als Deep Purple (Richie Blackmore) en Led Zepplin (Jimmy Page), maar ook blues-acts als Ten Years After (Alvin Lee) en The Cream (Eric Clapton) werden zo goed als mogelijk nagespeeld.
De eerste echte band werd gevormd op de middelbare school: TARGUS, een coverband die songs van bovengenoemde bands in het repertoire had. Toen de bassist van TARGUS een LP van YES had gekocht (YES-album) en deze bij Ronald thuis op de draaitafel had gelegd, was hij verkocht.
Dit was de muziek die hij wilde maken en dat is tot op de dag van vandaag zo gebleven!
Einde schooljaren speelde Ronald in de (school)bands Fahrad en Gentile, waar hij de huidige bassist van PLACKBAND Albert de Keijzer leerde kennen.
In deze bands, met Ronald’s broer Martin op drums, werd een combinatie van covers (YES, FLASH en WINGS) en eigen repertoire gespeeld. Hier werd de nodige ervaring opgedaan die later in PLACKBAND goed van pas kwam. In 1976 werd Ronald gevraagd om in de band Haemorhoyd te komen spelen. In deze band zaten reeds Kees Bik en Tom van der Meulen. Voor Ronald even een omslag om van de symfo weer terug te gaan naar (punk)rock, maar al gauw evolueerden de nieuwe songs naar het voor Ronald vertrouwde symfo: Plackband was geboren! In 1994 en 1995 heeft Ronald samen met Michel de band NOVEMBER opgericht, een symfo project met Edwin Wernke op drums (FAF), Bob Blok op basgitaar en Karel Messemaker, nu de nieuwe zanger van PLACKBAND.De CD The First of November heeft het redelijk goed gedaan, waarbij de single MEMORY zelfs voor commerciële uitstapjes zorgde. Zo heeft de band gespeeld voor TV (Maan bij Nacht en 5-uurshow) en radio (Leidse Kade Live, Henk Westbroek, CD-show….etc).
Dat PLACKBAND zal putten uit het repertoire van NOVEMBER is niet uitgesloten. Ronald is in het dagelijkse leven getrouwd met Dineke en heeft 2 kinderen; Bo en Donna. Hoewel zijn inkomen helaas niet uit het maken van muziek wordt gehaald, heeft hij toch een zeer afwisselende en leuke baan als Account Manager in bedrijfstelecommunicatie apparatuur. Zijn motto is: door deze financiële onafhankelijkheid kan je de muziek blijven maken die je zelf leuk vindt!  favoriete muziek/bands zijn: YES, Genesis, Peter Gabriel, Coltplay en Jazzrock uit de jaren 70. Zijn favoriete radiozender: Arrow Classic Rock

Zijn huidige installatie bestaat uit:

- Line 6 Vetta Combo + Line 6 Cabinet
- Paul Reed Smit (PRS)
- Line6 Variax 700E
- Ovation
- Klassieke Spaanse gitaar