Michel van Wassem Toetsenist Geboren 29 December 1956

Hij is op zijn 8e verjaardag in 1964 begonnen met accordeon spelen.
Vanaf zijn 14e jaar begonnen met een bandje als toetsenist met een Hohner pianet en een Dynacord versterker met zelf gebouwde boxen.
Uiteindelijk in de jazz-rock terechtgekomen met o.a Jaap de Jonckheere (Urban Heroes) 1 Jaar in de Haagse  band Mobilae gespeeld, verder een blauwe maandag bij The Internationals.
In 1976 zat hij bij de legendarische Haagsche muziekhandel Servaas te spelen waar Albert de Keijzer op hem afstapte en vroeg of hij geen zin had in Sympho (er stonden al een aantal instrumenten klaar). Daar hoefde hij niet lang over na te denken; PLACKBAND was kompleet.
Hij kwam er als laatste bij en het werd de band van zijn leven. Tot ’86 speelde hij in Plackband. Waarna in ’94 een nieuw tijdperk met Ronald Brautigam tot stand kwam en de band November werd opgericht.
Met November werd een CD uitgebracht genaamd The First of November en een single, Memory In 1999 was hij 1 van de initiatiefnemers om een reünie te doen met PLACKBAND.
Vanaf dat moment tot heden speelt hij of z'n leven ervan afhangt in deze band

Apparatuur

Roland JV-90 twee maal met een Vintage expansion board voor solo’s en een met een Orchestral II expansion board voor de stringpartijen

ARP Pro-Solist analoog, monofoon)origineel uit 1978 eveneens voor solowerk

Hammond XB-1

A-33 Masterkeyboard van Roland welke de Kurzweil 2500R (rackversion) aanstuurt

JBL floormonitors

een Macsound Leslie tbv Hammond

JV-90strings De ARP is het geluid wat ook in de eerste periode Plackband werd gebruikt en wat een hoge Genesis-sound in zich heeft. Ook Tony Banks was in het bezit van dit prachtige analoge exemplaar! De overige sounds zoals piano, Hohner D-6 clavinet, akoestische gitaargeluiden welke vaak in gecombineerde tokkelgeluiden gebruikt worden met Ronald (gitarist), komen uit de Kurzweil 2500R. Op de CD After the Battle is de veelzijdige Kurzweil dan ook veel ingezet.

Om te componeren gebruikt hij de computer met Cubase met virtuele aanvullingen.


Wagner piano

Hammond L-101 toonwiel uit de zestiger jaren.


accordeon Een zeer stoffig instrument waar hij op 8 jarige leeftijd ooit mee is begonnen