John Groen is born on 21 February 1950 in The Hague

Rond zijn 16e begon hij met drummen, eerst in een band genaamd Wild Cherry, die regelmatig in de Marathon speelde (The who speelde daar op hun eerste tournee in Nederland). Toen Wild Cherry later stopte werd hij de drummer van lava. Na deze groep stopte hij met drummen.
Het zal 1976 zijn als hij dat van Henk Brautigam, de broer van Ronald, hoort Plackband was op zoek naar een geluidstechnicus omdat ze een PA hadden gekocht installatie.
John vond het een goed idee, niet in de laatste plaats omdat hij erg geÔnteresseerd was in geluid en techniek.
Hij was inderdaad erg handig en je zag hem vaak over het podium kruipen dingen repareren
Vele nachten bracht hij ook door met de andere leden van de band bij het stemmen van de Pa en testen. In die tijd was het niet zo eenvoudig om PA-componenten te combineren zoals tegenwoordig.
De symfonische stijl past bij zijn aanbidding van bands als yes en Genesis.
Om de PA en backline te vervoeren was een normale bestelbus niet voldoende dus de band besloot een grote vrachtwagen te kopen. Dus er was nog een probleem, niemand was vergunning om erin te rijden. John werd de vrachtwagenchauffeur.
Toen plackband in 1981 zijn eerste periode beŽindigde, begon hij een studio genaamd Sound Design, samen met drummer Tom van der Meulen. In dat atelier de opnames zijn gedaan voor 1 november.
Ook in die tijd de samenwerking met Rob Rehorst van Holland Spoor Studio begonnen.
Hoewel Plackband niet meer bestond, waren de leden nog steeds goede vrienden, zodat de contacten in leven bleven.
Toen kwam de reŁnie en John was natuurlijk aanwezig, maar hij had wel interesse in een meer globale functie, dat doet hij dus, regie, monitoring en technische ondersteuning.
Samen met Dammes (geluid) en Rene (licht) vormt hij een dreamteam