Albert de Keijzer (Basgitaar en pedalen)

Albert is geboren op 4 oktober 1954 in Den Haag

Hij begon zijn muzikale avontuur toen hij als middelbare scholier een baantje in een patattent had en zijn vrienden, met een CitroŽn Avant vol met muziekapparatuur, kwam vertellen dat hij met onmiddellijke ingang bassist was geworden in de band `Move-in`. In de periode hiervoor had hij wel wat gitaar en piano geprobeerd te spelen, maar dat was nooit echt serieus geweest. Niet dat de band Move-in serieus was, het ging alleen om de meisjes! Al met al, een typisch geval van Haagse bluf. Al spelende kwam hij in contact met heel wat muzikanten en muziekstijlen. Een vriend van hem, Rob Daalen, nam hem mee naar zijn eerste concert van YES in het Amsterdams Concertgebouw. Hij zat op de rij 1, pal onder Chris Squire. Tja, toen is er een vuurtje gaan branden. Vervolgens kwam hij op de HAVO terecht en in aanraking met Ronald, die met de band Tarkus een nieuwe richting op wilde en een bassist zocht. Het was snel voor elkaar en Gentile was geboren. Ze speelden nummers van YES, Gentle Gigant, Led Zeppelin en wat eigen probeersels. Na de middelbare school was het ineens over met Gentile en naar een korte stilte, waarin hij zijn eigen stripboekenwinkel opende, werd hij gevraagd om te gaan spelen in de nog ruwe vorm van Plackband. Toen in 1982 Plackband stopte, heeft hij met de enorm uitgebreide Plackband geluid en lichtapparatuur een audio verhuurbedrijf opgericht. Sindsdien is hij nog steeds werkzaam in de muziek industrie. Muziek is voor hem zo iets als ademhalen. Hij is inmiddels net vader geworden en geniet daar met volle teugen van. In de weinige tijd die hem rest, leest hij veel.

Zijn huidige installatie bestaat uit:

Rickenbacker black 4003 5string (CD album After the battle) 2001
Gibson Thunderbird 4 string bas met EMG pick-ups 1998
Musicman black SUB BAs active 4 string 2003
BCRickenbacker , custom molded mockingbird body en Rickenbacker 4001 Neck 4
string , deze laatste stamt uit de 70-er jaren in 1980 was het de bedoeling deze te
assembleren maar door het overlijden van de toenmalige eigenaar is het er
nooit van gekomen, toen hij in 2003 in mijn bezit kwam is hij door ArtLine omgetoverd tot een perfect instrument (zie foto).
Wal Pro Bas natural 4 string oorspronkelijk een fretted versie in 1980 is er door de Luthier Phillip New een fretless hals met extra brede opzet gemaakt.
Ik heb nooit pretig kunnen spelen op een fretless (fender). Hier kwam door deze bas verandering in.
Moog Taurus 1 baspendalen (2x)
Line6 baspod Pro + big pedal
Ampeg VST PRO 4 x 10"bascabinet (custom tuned)
Ampeg VST 8 x 6" bascabinet
Ampeg VST 350 Pro bas amp of Master eindversterker 2 x 400 Watt
Jim Dunlop 3.0 mm Stubby Triangle plectra