Ruud Slakhorst | Zanger
Op de middelbare school, Maerlant Lyceum te Den Haag, kreeg ik van mijn muziekleraar te horen dat ik a-muzikaal was. En hoewel notenschrift voor mij niet veel anders werd dan stokjes met vlaggetjes en balletjes, en zeker geen muziek.., legde ik mij daar toch niet bij neer. De eerste elektrische gitaar werd gekocht, de ouderwetse bandrecorder werd opgestart en vanaf de eerste valse serie noten werd alles opgenomen.
 
Het was het begin van allerlei bandjes. GeÔnspireerd door Genesis en Yes speelde ik gitaar, niet goed, maar als je alles zelf componeert dan zorg je ervoor dat alles binnen je eigen mogelijkheden ligt. Zo ging ik van gitaar naar basgitaar, en van basgitaar naar keyboards. Totdat ik ging zingen. Dat bleek mij veel meer te liggen dan het bespelen van een instrument.
Ik werd zanger in bands als 'Brancard', 'Ice on Fire', Big Deal' en gedurende lange tijd bij Edge Of Sanity (niet te verwarren met de keiharde band uit ScandinaviŽ). De laatste band heeft ca. 15 jaar bestaan, en hoogtepunten waren optredens in de Boerderij, Westerpop en het leveren van de tune voor een tv-serie. De muziek was een mix van Toto, Yes en Genesis en werd live altijd verrassend goed ontvangen. Er was binnen de band echter nooit voldoende drive om optredens te regelen en daardoor was op een bepaald moment de inspiratie gewoon op!

Toen een tijdje zonder band. Even geen muziek. Na 15 jaar was een pauze wel even op zijn plaats. Vervolgens ben ik gaan nadenken wat voor muziek ik nu eigenlijk het liefst wilde maken, en dat zijn toch wel grootse, lyrische stukken met mooie zanglijnen.Ik herinnerde mij Plackband. Dat was zo'n band die zulke muziek maakte. Ik zag dat die inmiddels PBII heette en het leek er even op dat ik op de cd Plastic Soup zou gaan zingen, niet in de laatste plaats omdat de muzikale klik met de band er gelijk was. Dat project was echter al zo ver gevorderd dat dat eigenlijk niet meer kon.
Gelukkig werd ik voor het volgende project 1000Wishes benaderd. Prachtige muzikale stukken waren er al voor geschreven en het was voor mij dan ook een fantastische uitdaging om daar teksten en zanglijnen voor te verzinnen. Een geweldig creatief proces volgde waarbij de muziekfiles over en weer werden gestuurd en door alle muzikanten thuis werden ingevuld. Uiteindelijk is alles samen met het Hofstads Jeugdorkest opgenomen in Holland Spoor studio waar Chris Muller er een geweldige cd van heeft gemaakt, samen met de band. Vervolgens hebben we de rockopera in uitverkochte theaters mogen brengen en wist ik dat een wens in vervulling was gegaan.
Na 1000Wishes hebben we lang nagedacht over een volgend project. We wilden een maatschappelijk thema en hebben veel onderwerpen de revue laten passeren. Toen we de laatste afscheidsspeech van Wubbo zagen wisten we ,daar moet we wat mee doen.  Voor de teksten ben ik in het milieu en klimaat gedoken. Een leerzame periode. Natuurlijk eerst weer de studio in bij Chris en vervolgens het creŽren van de show.

En nu ging er weer een wens in vervulling een theatertournee door het hele land. In 25 theaters hebben wij onze boodschap kunnen brengen.

Nu zijn we alweer bezig om 1000Wishes een vervolg te geven, die voorstelling was te mooi om maar 5 maal uitgevoerd te zijn.