PBII Biografie

2018 De musical wordt omgedoopt naar Wubbos's last words SAVE THE EARTH. De hoofdrol zal worden ingevuld door Jörgen Rayman, daarnaast wordt medewerking verleend door Roelof Hemmen en Eddy Zoey. De regie is in de professionele handen van Gijs de Lange. Inmiddelsd is de show geboekt door meer dan 25 theaters.

2017 De CD Rocket The dreams of Wubbo Ockels wordt opgenomen en geproduceerd in de HollandSpoor Studios door Chris Muller. De CD wordt uitgebracht op 18 mei. Op 11 juni is er een gecombineerde release party alsmede de viering van het 40 jarig bestaan. Het projectteam wordt uitgebreid met Harm Edens en Ger Apeldoorn als tekstchrijvers. Een impressariaat wordt gevonden in de vorm van Senf Theaterpartners, als co producenten doen Marc de Bruijn van MBN Proiducties en George Onkiehong van Cimon hun intrede.

2016 De band is gegrepen door de "Final Speech"van Wubbo Oclels. Met behulp van zijn weduwe Joos Ockels wordt een aanzet gegeven voor een nieuw project. Dit gaat in eerste instantie Rocket The dreams of Wubbo Ockels heten. De muziek voor het project wordt geschreven. Het project zal de stichting Happy Energy ondersteunen. De inhoud wordt de waarschuwing van Wubbo om zuinig te zijn op onze planeet, ofwel duurzaamheid. Er wordt een start gemaakt met de opzet van het projectteam.

2015 De band heeft nu diverse mogelijkheden. De 1000Wishes is geschikt gemaakt voor kleine theaters en er is een repertoire samengesteld met nummers van de albums Plastic Soup, 1000Wishes en een aantal nieuwe songs. Het 1000Wishes team is weer geformeerd voor een nieuw project in de loop van het jaar wordt hier meer over bekend.

2014 De rockopera wordt dit jaar niet meer in het groot uitgevoerd, maar begin 2015 staat deze weer ingepland. De rockopera wordt geschikt gemaakt voor kleine theaters in samenwerking met Tim Koldenhof en zal in de 2e helft volgend jaar te zien zijn. Er wordt gewerkt aan een nieuw project als opvolger van 1000Wishes. De band gaat weer naar Engeland voor de Classic Rock Society.

2013 1000WishesDe rockopera wordt voor de hoofdsponsor gebracht in de Theaterfabriek in Amsterdam en vervolgens een aantal keren in de Rijswijkse Schouwburg. Dit is zo’n groot succes dat een extra concerten worden gegeven. De voorstelling wordt op DVD vastgelegd o.l.v. Perry Hokke van ELM Visuals. De reacties in pers en vakbladen zijn ongekend positief, geweldig zijn ook de reacties van het publiek tijdens en na de voorstelling. Mooi is dat er niet alleen veel aandacht wordt besteed aan het werk van Kika, maar dat er ook een substantieel bedrag kan worden overgemaakt

2012 Het is het jaar van de voorbereiding van het 1000Wishes project. Nathalie Mees wordt aangetrokken als sopraan voor de rockopera en wordt zelfs een vast lid van de band. Het fantastische jeugdorkest o.l.v. Marcel Geraeds zegt zijn medewerking toe. De CD wordt opgenomen in de Hollandspoor Studios met onze vaste producer Chris Muller. Het boek Eric en het land van duizend wensen wordt geschreven door Ronald van der Pol. Heel belangrijk is de inbreng van het theater collectief Blonde Bizon, die het script en de regie voor hun rekening nemen, Zij vinden Frits Lambrechts, David van Alten en Pieter van Dijk bereid de acteursrollen op zich te nemen. Mannes van der Burg maakt prachtige professionele animaties. Band en orkest passen niet op het podium, besloten wordt een podium op het podium te plaatsen, dit wordt ontworpen door Jasper van Coolen van Podium Verhuur Haaglanden. Technisch projectleider wordt Rene Haak. Uiteindelijk zijn er ongeveer 130 medewerkers betrokken.

2011 De live dvd PBII@Boerderij.org wordt uitgebracht. Hierop staat het release concert in 2010 in de Boerderij te Zoetermeer. Een concert met medewerking van gast muzikanten Heidi Jo Hines, John Mitchell en John Jowitt, die ook op de CD te horen zijn. Michel wil zich gaan richten op zijn rol als toetsenist en dus wordt Ruud Slakhorst aangetrokken als lead zanger. Ruud is tevens een begenadigd tekstschrijver. Er worden plannen ontwikkeld voor een nieuw project. Het verhaal wordt door Alex verzonnen en op basis hiervan worden boek en muziek geschreven. 1000WISHES is geboren. In 1000WISHES vertelt de band het epische verhaal van Erik, een jongetje van 9 jaar, die kanker heeft en een heroïsche strijd aangaat met zijn ziekte.

2010 De CD “ Plastic Soup “ wordt uitgebracht en ontvangt lovende kritieken in de media. Het thema van de plaat, de vervuiling van de oceanen, zorgt naast aandacht voor het milieuprobleem ook voor goede verkoopcijfers. Harry verlaat de band wegens muzikale meningsverschillen. De openstaande vacature wordt ingevuld door bassist / componist Alex van Elswijk.

2009 Tussen mei en november wordt samen met producer / studio recording engineer Chris Muller het album “ Plastic Soup “ opgenomen.

2008 In april 2008 besluiten Ronald Brautigam,Michel van Wassem en Tom van der Meulen om na het uiteen vallen van symfonische rockband Plackband, een doorstart te maken.
PBII is een feit en wordt compleet gemaakt met bassist Harry den Hartog.