Home  |   Nieuws  |   Media  |  Band  |   Optredens  |   Shop  |   PlasticSoup   |  1000Wishes   |   Rocket  |  PB2komstmuziek  | Contact
  Rocket in de Telegraaf

DEN HAAG - De oproep van de in 2014 overleden astronaut Wubbo Ockels om de aarde te redden, is opgepakt door een Haagse rockband. Morgen, op de sterfdag van de voormalig TU-docent, lanceert PBII – ook wel bekend als de Haagse Genesis – een nieuw album net de toepasselijke naam Rocket.

Lees het hele artikel inclusief de TV opname

  Heartselling distributeur

Heartselling wordt de distributeur voor de nieuwe Rocket CD.

De Releasedatum is vastgesteld op 18 mei

 

  Volg het Rocket verhaal op Progwereld

Volg hier de ontwikkeling van de totstandkoming van het Rocket project

 

  Onze missie

We hebben onze missie vastgesteld, lees het hier

 

Kaartverkoop begonnen

Het is nu mogelijk kaarten te bestellen voor onze 40th Anniversary Party. Wees er snel bij!!

Bestel ze hier

 

PBII 40th Anniversary Surprise Party!
In 2017 bestaat PBII in combinatie met het Plackband tijdperk 40 jaar en dat willen we uitgebreid vieren middels de PBII 40th Anniversary Surprise Party! We kunnen nog niet alles verklappen, maar grofweg ziet het programma er als volgt uit: voor de pauze de CD launch van het nieuwe album ROCKET door PBII, aangevuld met 4 strijkers en een percussionist. Na de pauze stappen we in een tijdmachine en gaan we heel ver terug in de tijd met diverse samenstellingen van Plackband. Het hele programma wordt op z’n Haags aan elkaar gepraat door iemand die meer van Plackband weet dan wij zelf! Kortom een niet te missen evenement!! Binnenkort zullen we het complete programma en de datum van de voorverkoop (eventueel als aanbieding mét de ROCKET CD) bekend maken. Dus noteer alvast in je agenda: zondagmiddag 11 juni 2017, locatie: de Boerderij in Zoetermeer….party time!!
Rocket nieuwe opzet
De recent ingezette koerswijziging van ons project ROCKET heeft heel goed uitgepakt. Het nieuwe verhaal en script gaat geschreven worden door niemand minder dan het schrijversduo Ger Apeldoorn en Harm Edens. Beide heren hebben een vracht aan ervaring in het bedenken en schrijven van theaterstukken en bekende televisie series als In de Vlaamse Pot en Het Zonnetje in Huis. Ze zijn zeer enthousiast over ons thema, vooral Harm heeft een sterke affiniteit met duurzaamheid, en gaan speciaal voor onze voorstelling een geweldig verhaal schrijven! Daarnaast gaan we binnenkort een overeenkomst sluiten met George Visser Productions (voorheen Mojo theater), een van de grootste impresariaten in Nederland, voor een theatertour door Nederland. Als laatste zijn we in gesprek met drie bedrijven die een voorstel hebben gedaan om voor ons het decor te gaan ontwerpen. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in 3D Video projecties en Video Mapping. Met de nieuwe opzet zitten we dus weer in een zeer positieve spiraal. We hopen je binnenkort meer details te kunnen geven.
CD wordt gemixt
Op dit moment is Chris Muller van HollandSpoor Studios de nummers van de nieuwe PBII-CD aan het mixen. Hij schrijft hierover op Facebook het volgende: “2017 begint met een monsterklus... de mix van het nieuwe album van PBII, "ROCKET". Wat wordt dit een mooi album! Wel een beetje veel sporen (100+), dus ook een hoop keuzes te maken (yes.. killing some darlings)”. Wij als band hebben de eerste resultaten mogen beluisteren en….wauw…..kippenvel zo mooi. En dan moet de cd nog gemasterd worden bij Amsterdam Mastering! We kunnen nu al stellen dat dit album zich gaat meten met het internationale landschap van topprogbands. Nog even geduld, want de gesprekken met diverse platenmaatschappijen starten binnenkort.
Help de rockopera realiseren

Het is eindelijk zover..
Het is mogelijk om te participeren in het Rocket project !
Jij kunt meehelpen om de show realiteit te maken door te doneren.

En dat doe je niet voor niets want buiten het feit dat er een waanzinnige show gaat worden gebracht zijn er allemaal hele leuke tegenprestaties die wij, PBII, als dank aanbieden.
Help ons de show rond de droom van Wubbo Ockels te maken en participeer in de toekomst.

G
a naar PB2komstmuziek voor de bankgegevens  
Frits Lambrechts gaat weer meedoen!

Ongelofelijk goed nieuws, we hebben Frits bereid gevonden ook aan dit project mee te doen.
We hebben hem benaderd omdat  heel veel mensen hierom vroegen na het succes van 1000Wishes.
Weer gaan we profiteren van zijn enthousiasme, vakkundigheid en zijn vermogen mensen te begeesteren
Marco C de Bruin ook lid van het RockET! Team

Net als bij 1000Wishes zijn we er in geslaagd Marco C de Bruin te contracteren om de arrangementen voor het orkest te maken. Dus kwaliteit verzekerd.

"Marco schrijft muziek die behalve het hart ook de onderbuik raakt" Hij schrijft voor orkesten, big bands, films, ensembles, artiesten en theatermakers avontuurlijke composities en arrangementen.

Lees meer over Marco
Progdreams op 1, 2 en 3 april in de Boerderij

Op vrijdag 1 april, zaterdag 2 april en zondag 3 april 2016 staat PROGDREAMS V op het programma van Cultuurpodium Boerderij. Dit is het toonaangevende indoor festival op het gebied van Progressieve en Symfonische rock.

Op vrijdag zal PBII het festival openen en vervolgens zullen de vaderlandse progressieve rock groepen Knight Area, Mayra Orchestra  het podium betreden.

PBII zal o.a. vijf nieuwe songs van het RockET project spelen?!

Tijdschema

19:00 Zaal open
19:30 - 20:30 PBII
21:00 - 22:00 Mayra Orchestra
22:30 - 00:00 Knight Area

 

Lees meer

  RockET! in het Nieuws

Op maandag 15 februari heeft ook het AD aandacht besteed aan de ROCKopera..
 

 

En ook nog eens omroep west. Klik op Logo

 
  RockET! in het nieuws

Gisteren 12 februari heeft de Telegraaf aandacht besteed aan onze ROCKopera in wording. Er kwamen ontzettend veel reacties binnen van mensen, die het artikel hebben gelezen. 

 

Ook TVWest heeft n.a.v. dit artikel aandacht besteed aan het onderwerp. Klik op het Logo, het is te zien na 7 minuut 40

 

Verder was er ook een item in Dichtbij. Klik op het Logo

Website voor RockET!

Vanaf heden is er een aparte website in de lucht over onze nieuwe ROCKopera. Daarnaast hebben wij ook een nieuwe Facebook pagina ontworpen. Dus alle mogelijkheid om de ontwikkelingen te volgen
PBII op De Groene Top Trein

Op vrijdag 27 november 2015, in de aanloop naar de VN Klimaattop in Parijs, rijdt de Groene Top Trein door Nederland. Deze trein zit vol met reizigers die duurzame, slimme en inspirerende ideeën hebben om uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan.
Wij zijn trots te kunnen melden dat PBII is uitgenodigd om vanwege de nieuwe ROCKopera ROCK
ET! een bijdrage te mogen leveren. De Groene Top Trein biedt een landelijk podium aan organisaties, bedrijven (ook start-ups) en scholen die goede oplossingen bieden om de uitstoot van broeikasgassen omlaag te brengen. Het kunnen projecten zijn, gerealiseerde initiatieven of concrete plannen voor de toekomst, als ze maar binnen één van de volgende vier thema’s passen: Energie, Kringloop,Vervoer en Innovatie.
Onze gitarist Ronald is ingedeeld in de Kringloop Wagon bij Joos Ockels.
Hier meer informatie  en hier de casus van PBII


ROCKET een nieuwe TheaterRockShow

ROCKET is een initiatief van PBII en theatercollectief BlondeBIZON. Dit Theater-Rock spektakel is geïnspireerd op Wubbo Ockels' gedachtegoed over duurzaamheid en duurzaam ondernemen.

Genieten van het leven stond bij Wubbo centraal, maar wel de aarde daarin sparen.

Op dit moment zijn de voorbereidingen in nauwe samenwerking met Joos Ockels in volle gang.

 

ProgFrog Festival 24 oktober 2015

Om 19:30 precies (hulde voor de organisatie) werd gestart met een nummer van ons nieuw project. Daarna afwisselend nummers van 1000Wishes, Plastic Soup en nog een aantal nieuwe. De teksten en titels van de nieuwe nummers zijn tijdelijk. Als het script voor het nieuwe project volledig is kunnen de nummers daarop aangepast worden. We waren heel benieuwd naar de reacties van het publiek op de nieuwe songs, maar dat zat wel ok.

Nog even een groot compliment voor de organisatie, het was best wel een uitdaging met zoveel bands, maar alles liep fantastisch.

 

zie de een review en....een video van background Magazine

ProgFrog Festival 24 oktober 2015

Na wat als een geintje begon met het uitnodigen van enkele "bevriende bands" is ProgFrog in ‘t Blok inmiddels uitgegroeid tot een serieus progpodium.
In den beginne alleen Nederlandse prog, maar nu haast 5 jaar later komen de bands ook uit België, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, UK, Finland, Zweden, USA en Cuba enz. In September bestaan ze 5 jaar en vieren dit heugelijke feit op zaterdag 24 oktober met bezoekers en 7 Nederlandse bands.
PBII is vereerd één van de  bands te mogen zijn die aan het festival deel zullen nemen.
Het wordt een gratis festival, de bands verlenen gratis medewerking en doen het puur uit sympathie voor publiek en organisatie.
Zoals jullie van hen gewend zijn zal de innerlijke mens niets te kort komen  dus zet de datum alvast in je agenda!

 

Tijd: van 14:00 tot 01:00 uur
 

Festival info hier

Symphoshop en ProgNonStop vieren 12 1/2 jarig jubileum

Uiteraard feliciteert PBII het team met deze fantastische mijlpaal. Naast de felicitaties willen wij onze waardering uitspreken voor het vele en goed werk ter ondersteuning van de prog muziek. Zij hebben laten zien dat amateurs een professioneel product kunnen leveren. Op naar de 25 jaar !!!

 

Op 1e Pinksterdag, zondag 24 mei, organiseren  SymphoShop en ProgNonStop een 12,5 uur durende marathonuitzending. In de uitzending wordt -met gasten- teruggeblikt op 12,5 jaar progressieve radio.

 

De uitzending zal te beluisteren zijn van 09.30 tot 22.00 uur op Favoriet FM, te beluisteren via internet en in Zevenaar via de kabel.

Nieuw project

Het was zoeken,puzzelen,brainstormen er zijn zoveel interessante onderwerpen voor een nieuw project. Maar na vele gesprekken en probeersels verscheen dan daar toch ineens uit het niets het onderwerp waar we echt allemaal voor warm liepen. Een thema dat bij ons past en dat er toe doet! Iets waar we ons in kunnen vastbijten en met hulp van mensen die er nauw bij betrokken zijn gaan we weer een meeslepend en intrigerend muzikaal verhaal van maken. En .... niemand anders dan de dames van de BlondeBIZON gaan ons hier weer bij helpen. De eerste verkennende gesprekken hebben reeds plaats gehad en de eerste aanzet staat op papier. Kortom, de trein begint weer op stoom te raken. Net als bij de start van 1000Wishes is er in dit stadium nog onbekend welke stations we aan zullen doen en waar de eindbestemming ligt. We weten wel dat het weer een bijzondere reis wordt met wonderbaarlijke avonturen! Binnenkort meer …….
1000Wishes in Engeland

20 september zal PBII weer optreden voor de Classic Rock Society in Engeland.
Samen met de Engelse bands Cloud Atlas en Coral Spin wordt een concert gegeven in het Wesley Centre in Maltby een plaats vlak bij Sheffield.
Karel Messemaker overleden

Helaas moeten wij mededelen dat op zaterdag 5 juli Karel Messemaker is overleden. Karel vormde met o.a. Ronald en Michel de band November. Nadat Kees Bik in 2004 de Plackband had verlaten volgde Karel hem op. In 2008 verliet hij de groep, toen ook al om gezondheidsredenen.

Mede door hem is het idee geboren om met een (jeugd)orkest te gaan optreden. Hieruit is dan ook het 1000Wishes project ontstaan. Een extra reden om het nooit te vergeten.
Behalve als zanger zullen wij Karel zeker als persoon en als. vriend missen. Ook toen het minder met hem ging bleef hij optimistisch en vol humor.
Ronald vd Pol Schrijver krijgt prachtige beoordeling!
 

Helaas is de titel Z-O-U-T schrijver van het jaar 2013 aan hem voorbijgegaan. Toch leverde het een prachtige beoordeling van de jury op: "Dit boek is veel meer dan een leesboek.
 

Het is de basis voor een rockopera en de opbrengst van het boek, de cd en de rockopera komen ten goede aan KiKa (voor de strijd tegen kinderkanker)

 

Ronald van der Pol is niet alleen een goede verhalenverteller, maar het is ook knap hoe hij geheel belangeloos met dit boek fondsen werft.  Het boek heeft een mooi ridderverhaal in zich, speelt met fantasie en werkelijkheid en is zeker niet alleen om kinderen met kanker een hart onder de riem te steken. Van alle boeken die de jury heeft gelezen, was dit boek misschien wel het meest verrassend."

1000Wishes in 'T Blok

Op zondag 9 maart zal het 1000Wishes concert worden uitgevoerd in "t Blok in Nieuwerkerk a/d IJssel


Maar .... er worden ook een aantal oude nummers van vorige albums gedaan,
After The Battle (Plackband, After The Battle)
Seventy Wariors (Plackband The Lost Tapes)
Book of Changes (PBII, Plastic Soup).

Verder een fantastisch nummer geschreven door Ruud, genaamd Tiger van het album Edge of Sanity.

De organisatie is weer in goede handen bij Progfrog.
Het betreft een middagconcert, de aanvang is 15:00 uur.

1000Wishes op plaats 10

Mooi nieuws zo op het eind van het jaar. DPRP heeft haar top 15 over 2013 gepubliceerd en PBII staat met 1000Wishes op nummer 10.

We laten daarmee o.a. The FLower Kings, Ayreon en Sound of Contact achter ons.

En.... de hoogst genoteerde Nederlandse band!!!

Op 9 juni wegens groot succes nog eenmaal de Rock Opera

Een overweldigend muziekspektakel voor KiKa van de Haagse rockband PBII in samenwerking met Frits Lambrechts en het Hofstads Jeugdorkest.

Dit muzikale spektakel, gebaseerd op de CD “1000Wishes” en het bijbehorende boek “Eric en het land van duizend wensen” van Ronald van der Pol, is een unieke vorm van totaaltheater met rock, klassiek, opera, dans, toneel en animatie.
Verpakt in een prachtig decor wordt het verhaal verteld van de 9-jarige Eric en zijn vriendje Sander, die dapper de strijd aangaan tegen kanker. In de hoofdrol zien we routinier Frits Lambrechts als Opa Maarten.

Rien Schimmel van Kika: “Waarom wij aan dit project meewerken heeft te maken met de creativiteit van het initiatief. Als je ziet dat deze “oude rockers” zich zó sociaal inzetten en dat combineren met kinderen op een heel ander nivo in de klassieke stijl, dan is dat enerzijds uniek en anderzijds ludiek en heeft het bovendien voor KiKa een geweldige uitstraling!”
Voorverkoop Rock Opera 1000Wishes gestart

PBII en het Hofstads Jeugdorkest hebben de handen ineen geslagen voor een buitengewoon project:

 1000Wishes, een Rock Operaten bate van KiKa.

Dit muzikale spektakel vertelt het verhaal van de negenjarige Eric en het land van duizend wensen.
Een verhaal over strijd, moed en vriendschap.

De Rock Opera is een unieke mix van rock en klassieke muziek, opera en rap, ballet en streetdance, toneel en animatie.

 

De muziek is geschreven door PBII, de arrangementen zijn gemaakt door Marco C. de Bruin, arrangeur voor onder andere het Metropole Orkest.

12-02-2012 Concert in het World Forum Theater, te Den Haag

In het kader van ons 1000Wishes project hadden we besloten in 2012 niet op te treden. Maar ja wat doe je als je gevraagd wordt op te treden met The Musical Box in het World Forum Theater.

 

Het is toch wel een hele belevenis als je op het podium staat in de prins Willem Alexander Zaal, de grootste concertzaal in Nederland.

Daarbij ook een unieke gelegenheid om de kennismaking met de Canadese band te vernieuwen, We hebben immers ook al in 2004 met hen een concert mogen verzorgen.

 

Voor een uitverkochte zaal hebben we eerst een aantal nummers gepeeld van ons Plastic Soup album, Vervolgens hebben we twee nummers gedaan van ons nieuwe project. Goed om te merken dat dit een warm onthaal kreeg.

19-11-2011 Concert in De Boerderij, te Zoetermeer

 

Als afsluiting van de Plastic Soup periode speelden we op 19 november in de Boerderij.

Dit concert was tevens de release van onze nieuwe DVD PBII@Boerderij.org, die uiteraard ook via onze website besteld kan worden.

 

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen een betere afsluiten hadden we ons niet kunnen wensen. De zaal was zo goed als uitverkocht en ongeveer 700 bezoekers zorgden voor een prachtige sfeer.  We begonnen met een aantal nummers van het Plastic Soup album, waarbij we onze nieuwe bassist Alex van Elswijk konden voorstellen.

 

Vervolgens kwam het grote moment dat we onze nieuwe zanger Ruud Slakhorst konden introduceren.  De reacties waren overweldigend en voor ons de bevestiging dat we met onze nieuwe nummers op de goede weg zijn.

 

Het succes bleek ook uit de verkoop van de DVD, die alle verwachtingen ruim overtrof. Kortom een prachtig besluit en een fantastisch begin van een nieuwe periode. l

5-10-2011 Try-out in De Pul, te Uden

In voorbereiding op onze trip naar Engeland hebben we een try-out gedaan op 15-10-2011 in De Pul te Uden De Duitse band Sylvan verzorgde het hoofdprogramma.

 

We speelden een aantal nummers van de Plastic Soup CD. Daarnaast deden we met Ruud Slakhorst onze nieuwe zanger voor het 1000Wishes project een drietal stukken.

 

De nummers waren The Hunchback( Plackband, After the Battle) , Book of Changes (Plastic Soup CD ) en .... als voorproef Never Old een nummer voor het nieuwe 1000Wishes project.