Michel van Wassem | Toetsen  Zang 
Als 8 jarig jongentje ben ik begonnen met een accordeon, er was immers thuis geen geld voor een orgel of piano. Verder een vader die heel streng was, ik moest iedere dag een uur oefenen op die trekzak, terwijl mijn vriendjes buiten aan het voetballen waren, maar ik heb aan deze mooie vader en vriend mijn muziekcarričre te danken . . . .en nog veel meer!!

Op m’n 14e speelde ik in m’n eerste garagebandje. Daarmee kon ik de blits maken bij de meisjes uit de buurt.

In mijn eerste echte Haagse bandje kwam ik op mijn 16e, de naam was Frantic en ik speelde daarin samen met gitarist Jaap de Jonckheere (later bekend van  o.a. Urban Heroes en Boom Boom Mancini). In die tijd werd ik beďnvloed door Jazzrock musici zoals Mahavishnu en Chick Corea.

In 1974 vormde ik een band Storm met daarin Jaap, Peter Slot en Willem Jansen (Lange Willem oftewel Billy Cobham).

Daarna heb ik in 1976 korte periodes gespeeld bij The Internationals en Mobilae.

In 1977 maakte ik kennis met mijn 2e en tevens  grootste liefde, symfonische rock met Plackband! Albert de Keijzer werkte bij de legendarische muziekhandel Servaas in Den Haag, waar ik zat te pielen op een synth. Hij hoorde mij en vroeg of ik zin had in een symfonisch avontuur. Dit duurde tot 1984.

In 1993 en 1994 werd een band geformeerd met Ronald Brautigam, Karel Messemaker, Bob Blok en Ed Wernke onder de naam November! Prachtige CD ‘the First of’ gemaakt en geschreven.

Vervolgens besloten we in 1999 met Plackband een reünie te houden. Tijdens de tour met November werd duidelijk dat deze formatie nog steeds in de belangstelling was, en dat zoveel jaar na dato. Na het vertrek van Karel ben ik de lead vocals gaan doen en zijn we verder gegaan al 4 mans formatie. Na het vertrek van onze bassist Albert de Keijzer hebben we deze periode in maart 2008 afgesloten.

2008 Het ontstaan van PBII, dat werd weer een nieuwe weg in mijn muziekcarričre. Met Harry den Hartog kregen we nieuwe muzikale impulsen en we componeerden muziek, die technischer en dynamischer en zelfs moderner werd. Een  grote inspiratiebron daarbij voor Ronald en mij was Jem Godfrey van Frost *! We hadden in 2007 met hen samengespeeld in de Classic Rock Society in Rotherham, Engeland en waren zeer onder de indruk van deze band.. 

2011 Ronald en ik zijn druk aan het schrijven voor een nieuwe CD. Inmiddels heeft Harry de band verlaten en is zijn vervanger Alex van Elswijk.

Muziek blijft mijn passie, en om die passie met mijn muziekvrienden van PBII, inclusief crew, te mogen delen is helemaal top!!!!