Alex van Elswijk | Bassist

Introductie
Ik kom uit een zeer muzikaal nest, waar mijn ouders als de vroegste invloed genoemd mogen worden.
Als orkestleden waren mijn ouders dagelijks aan het repeteren en viel ik als klein jochie regelmatig in slaap op het hypnotiserende tikken van maathoudende voeten. Na het uitproberen van diverse instrumenten viel het muzikale kwartje uiteindelijk op mijn eenentwintigste toen ik werd uitgenodigd door klasgenoten om eens mee te komen jammen. Vanaf dat moment heb ik de basgitaar niet meer losgelaten.
Door vele, vele uren zelfstandig uitzoeken, uitschrijven en instuderen van de (cover)muziek van mijn eerste bands, werden langzaam de kennis en de benodigde skills vergroot en heb ik over de jaren die volgden kunnen ontwikkelen als een solide bassist.
ik heb in de loop van de jaren in veel bands en projecten gespeeld.


Diverse Coverbands
van 1991 tot 1996  in het pop/rock genre
Septysed
was een band met eigen werk in de progressieve rock hoek. Uiteindelijk is daar in 1998 de cd "Dreams, Letters & Insecurity" en een aantal demo's uit voortgekomen.
Brave
is begonnen als een band met eigen werk in het pop/rock genre met in 2000 de EP "Brave" als resultaat. Uit deze band zijn later Brave Acoustic Quarted en Brave Collective voortgekomen waarmee in het covercircuit vele podia onveilig werd gemaakt.
Gemini
was een singer/songwriter duo waarmee in 2000 de finale van de Grote Prijs van Nederland werd behaald. A Tribute to Alan Parsons
was een project waarmee, samen met de Honselse Harmonie, een live cd werd opgenomen in 2003.
Geminia

was een band in het singer/songwriter genre waarin ik exclusief fretloze bas speelde. De eigen liedjes werden vastgelegd tussen 2000 en 2005 met als resultaat diverse EP's en het winnen van de "Westerpop bokaal" in 2004.



Friends
was een Led Zeppelin tribute band die helaas maar kort heeft bestaan. De optredens die we hebben gedaan waren wel echt te gek.
InProgress
was een Progmetal band met eigen werk waarmee ik van 2005 tot 2010 heb gespeeld.
Dann Hill
is een coverband waarin de nieuwste hits worden gespeeld in een vette akoestische jas. De band werd opgericht in 2014 en maakt tot op de dag van vandaag de podia met zeer grote regelmaat onveilig. Monterey Pop Experience
is een 60's & '70s coverband waarvan ik mede oprichter was in 2014. De band speelt zeer regelmatig door heel het land en heeft als belangrijk kenmerk de 5 stemmige vocalen en authentieke 60's & 70's sound en vibe. Hot Blue Tones
is een blues coverband waarin ik in de winter van 2015 toetrad. Deze band bestaat louter uit zeer ervaren musici en heeft de authentieke bluesvibe.


Dagelijks leven
In het dagelijks leven geef ik basles als eigenaar van basgitaarschool Place4Bass, speel ik naast PBII in commerciŽle coverbands en ben ik getrouwd en full time de trotse vader van twee prachtige dochters.
Naast het maken van muziek kijk ik graag naar films in het actie en sci-fi / horror genre
Favoriete bands en invloeden
zijn onder andere Kiss, Dream Theater, It Bites, Peter Gabriel, Sting, The Who.
Mijn gear
Musicman Bongo 6 - Musicman Stingray 5 fretless - Aguilar AG500 SC Amp - Roland JV880 met Vintage expantion card en Roland PK5 voetbas controller - MXR compressor - Korg DTR1000 racktuner - Shure SE535 in-ear monitors.